دانشنامه ریاضی و کامپیوتر

سایت جامع در باب کتب و جزوات رشته های ریاضی و کامپیوتر با دانلود مستقیم.

ورود
عضویت




    • مطلبی یافت نشد.
    • مطلبی یافت نشد.
    • مطلبی یافت نشد.



فروشگاه سی شارپ
فروشگاه کدهای php
فروشگاه asp.net

خطرات استفاده از نرم‌افزارهای فیلترشکن و ‌VPN

بسیاری از کاربران اینترنت داخل کشور برای گذشتن از سد فیلترینگ سایت‌های  مستهجن و سایت‌های سیاسی، به سراغ نرم‌افزارهای فیلترشکن، سایت‌های پروکسی و همچنین VPN رفته و این رجوع کاربران به استفاده به این روش‌های عبور از فیلترینگ، باعث رشد فزاینده فروش اکانت‌های نرم‌افزارهای فیلترشکن و VPN شده است. ضمن این که با جستجوی کوتاه در اینترنت، با سایت‌های داخلی ارایه دهنده اشتراک VPN روبه‌رو خواهیم شد که آزادانه و بدون هیچ ترسی، شماره حساب اعلام کرده و اقدام به فروش غیر قانونی اشتراک VPN می‌‌کنند.




خرید و فروش غیر قانونی اشتراک VPN و فیلترشکن در دنیای اینترنت که مانند هر فن‌آوری جدید با چالش و ضایعاتی همراه است، مدیران و مسئولان اینترنت در کشورهای گوناگون با روش‌های گوناگونی با آن برخورد می‌کنند که از آن جمله، می‌توان به فیلترینگ و یا نابودی منبع مروج مطالب خلاف منافع کشورها اشاره کرد که این امر، در بیشتر کشورها در حال اجرا بوده و کاری رایج و ضروری است.

البته ناگفته نماند، در کشور ما نیز فیلترینگ در حالی انجام می‌شود که بیشتر کاربران ایرانی با فیلتر و از دسترس خارج کردن سایت‌های غیر اخلاقی و مستهجن و یا سایت‌هایی که در معاملات متقلبانه مجازی، از جمله فعالیت‌های شرکت‌های هرمی و گلدکوئیستی فعال هستند و همچنین آن دسته از سایت‌هایی که برخلاف قوانین جاری کشور مشغولند، موافق هستند و آن را امر بدیهی می‌دانند، ولی همین کاربران به دلیل برخی اشتباهات ناظران و یا استفاده از نرم‌افزارها و فن‌آوری غیر اصولی، دچار مشکلاتی می‌شوند که اتفاقا این مشکلات متوجه قشر تحصیل کرده یا در حال تحصیل نیز می‌شود؛ بنابراین، این قشر از کاربران داخلی اینترنت، بناچار به سراغ استفاده از نرم‌افزارهای فیلترشکن، سایت‌های عبور از فیلترینگ (که اغلب از سوی کشورهای مخالف نظام به صورت رایگان عرضه می‌شود) و همچنین اشتراک‌های VPN (Virtual Private Network)می‌روند.

این میل و کشش کاربران به استفاده از چنین فن‌آوری‌هایی برای گذشتن از فیلترینگ، با عوارض خطرناکی همراه است؛ چرا که کاربر با استفاده از VPN و همچنین نرم‌افزار فیلترشکن با اتصال به یک سرور در خارج از کشور (عمدتا در انگلیس و آمریکا) متصل شده و همین امر موجب اختصاص یک IP خارجی به رایانه کاربر داخلی می‌شود که در ادامه این کار، همه داده‌ها و اطلاعات از رایانه کاربر به سرور خارجی انتقال پیدا کرده و از آنجا وارد دنیای مجازی اینترنت می‌شود و به این وسیله، از فیلترینگ داخلی کشور عبور می‌کند.

اما این عبور از فیلتر با تهدیدهایی روبه‌رو می‌شود؛ به این ترتیب که کاربر نمی‌داند، بیشتر و اغلب سرورهایی که اشتراک VPN را در اختیار کاربران قرار می‌دهند، نه تنها تمامی اطلاعات رد و بدل شده را بررسی و کنترل می‌کنند، بلکه به همین وسیله با پورت‌های باز رایانه کاربر به اطلاعات درون رایانه وی دسترسی پیدا کرده و امکان کپی‌برداری و یا دیدن اطلاعات داخلی رایانه کاربر برای سرورهای خارجی میسر می‌شود و این در حالی است که اگر کاربر برای مثال در شبکه محل کارش، این نوع ارتباط را برقرار کند، سرور می‌تواند از طریق رایانه کاربر به اطلاعات شبکه داخلی آن اداره نیز دسترسی پیدا کند و نیز با نرم‌افزارهای پیشرفته بدون آگاهی کاربر، اطلاعات موجود در رایانه یا شبکه داخلی کاربر را برای خود کپی کند. همین مسأله در نرم‌افزارهای فیلترشکن مانند «فری‌گیت» و «اولترا سورف» نیز در حال انجام است.

با این حال، به نظر می‌رسد، باید تمهیدات و نظارت دقیق‌تری بر عملیات فیلترینگ صورت گرفته و مسئولان فیلترینگ کشور نیز با سعه صدر با سایت‌های مختلف برخورد کرده و در آغاز کار، با فیلتر کردن یک سایت، مردم را به استفاده از فیلترشکن سوق ندهند.

فیلتر شدن گسترده سایتها باعث شده است که مردم به روشهای نامتعارف برای دسترسی به محتوی سایتهای مذکور روی آورند. یکی از این روشها استفاده از انواع فیلترشکنهای رایج است که متاسفانه کاربران بدون توجه به نحوه عملکرد آنها، تنها به این دلیل که اجازه دسترسی به سایتهای فیلتر شده را می دهند، این ابزارها را براحتی استفاده می کنند.

معمولا از طریق یک ISP معمولی  به یک سایت دسترسی پیدا می کنید (شکل 1). این ISP همه مبادلات شما را می بیند امکان کنترل، تغییر و حذف آنها را نیز داراست! اگر این ISP اجازه ندهد، شما نمی توانید به برخی سایتها دسترسی پیدا کنید. در این حالت است که می گویند "سایتی فیلتر شده است."

عده زیادی علاقه دارند به نحوی به سایتهای فیلتر شده دسترسی داشته باشند و برای اینکار هم دلایلی دارند. بنابراین از ابزارهایی که بتواند سیستم فیلترینگ را دور بزند، استفاده می کنند. اصول کلی اغلب این ابزارها مشابه هم و مانند شکل 2 است. سایت واسط از نظر ISP  یک سایت مجاز است و شما می توانید بدون مشکل به آن وصل شوید. این سایت به نیابت از شما به سایتهای فیلتر شده مراجعه کرده و صفحات درخواستی شما را بازیابی می کند.

تا اینجا همه چیز به خوبی و خوشی پیش می رود اما:

- کامپیوتر شما یک وسیله شخصی است و ممکن است اطلاعات خصوصی شما در آن قرار داشته باشد. از آنجاییکه برای استفاده از این سایت واسط معمولا لازم است برنامه ای روی کامپیوتر خود نصب کنید، دیگر نباید انتظار داشته باشید اطلاعات کامپیوتر شما محرمانه بماند.

-  هر نوع اطلاعاتی که از طریق این سایتها مبادله می کنید، برای صاحبان و حامیان آنها کامل قابل مشاهده ، کنترل،تغییر و حتی انتشار است.

هویت بسیاری از این سایتها و حامیان آنها نامعلوم است. در برخی موارد هم معماری شبکه فیلتر شکن طوری است که در هر لحظه مسیری متفاوت از قبل را برای دسترسی به سایت مورد نظر استفاده می کند. شبکه Tor  هم از این نوع است.

توجه داشته باشید که بسیاری از این سایتها عمر کوتاهی دارند و به منظور جمع آوری اطلاعات با سوء استفاده از وضع فیلترینگ٬ چنین سرویسی را ارائه می دهند. رمز ایمیل یاهو، شماره کارت عابر بانک و ... چیزهایی نیست بسادگی حاضر شوید در اختیار دیگران بگذارید. بنابراین در استفاده از فیلتر شکنها کاملا دقت کنید و وسواس زیاد به خرج دهید.

همچنین  روشهایی وجود دارند که بدون نیاز به این سایتها می توانید صفحات دلخواهتان را ببینید:

1 - بسیاری از سایتها امکان دریافت محتوی بوسیله ایمیل را در اختیار شما قرار می دهند. این امکان بسیار ساده اما مفید و امن است. حتما سعی کنید به جای دسترسی به سایت از طریق وب، ار این امکان استفاده کنید.

2- اگر واقعا نیاز به فیلترشکن دارید، برای خودتان و به صورت خصوصی راه اندازی کنید. نرم افزارهای لازم به صورت رایگان موجودند و با هزینه سالی 50 هزار تومان می توانید فیلترشکن مخصوص به خودتان داشته باشید. کافی است به یکی از سرویس دهنده های میزبانی وب مراجعه کنید.

3- اگر واقعا لازم است از فیلتر شکن رایگان استفاده کنید، از آن برای دسترسی به سایتهای آزاد و معمول استفاده نکنید. یک راه ساده اینکار ، استفاده از دو مرورگر است. یکی از آنها را تنها برای اتصال از طریق فیلترشکن استفاده کنید.

4- اگر بصورت ناگهانی رمز یاهو میل شما تغییر کرد یا عکس خصوصی خود را را در یک سایت اینترنتی دیدید، یا برنامه مشکوکی کل توان کامپیوتر شما را در اختیار گرفت،  خیلی به در و همسایه مظنون نشوید! صاحب سایت واسط برای رضای خدا سرویس نمی دهد!

5- تا می توانید به سایتهای فیلتر شده سر نزنید. بدون آنها هم زندگی ادامه دارد.استفاده از چنین روش‌هایی، ممکن است خطرات بسیاری داشته باشد و كاربران اینترنت باید بدانند که استفاده از چنین نرم‌افزارها و روش‌هایی، مانند این است كه همه محتویات رایانه خود را از تصویر و فیلم شخصی گرفته تا اطلاعات مهم شخصی و کاری، آپلود کرده و در اختیار عموم قرار دهیم.



  • تحولات رایانه

  • 1271

  • papo

  • 0


ارسال نظر

سوال: ایران در کدام قاره واقع شده ؟
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک قراردادن لینکقرار دادن لینک حفاظت شده انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler

پروژه دانلود مقاله